Júlové, augustové akcie

Knižnica

07.07.2014 sme sa s deťmi vybrali na prechádzku do knižnice v meste, pešo. Počasie bolo vynikajúce a cesta nám ubehla raz dva. V knižnici nám teta prečítala rozprávku „O Jankovi Polienkovi“ , deťom sa rozprávka veľmi páčila, požičali sme si knihy na čítanie a išli sme do blízkej pivárne na kofolu. Naspäť nás priviezol ujo Michal autom.

Výlet V. Kazimír

Dňa 09.07.2014 sme boli na krátkom výlete vo Vyšnom Kazimíri. Rozložili sme ohník a varili tradičný kotlíkový guláš v kotlíku. Medzitým sme boli aj na prechádzku , zahrali sme sa jednoduché loptové hry a po výbornom guláši sme pozorovali úchvatnú prírodnú scenériu, pretože nastala prietrž mračien a ocitli sme sa uprostred letnej búrky. Nikto nezmokol a naspäť sme sa vrátili s peknými zážitkami.

Divadielko „Zabudnutý čert“

V auguste k nám zavítalo „Divadlo na predmestí“ zo Spišskej Novej Vsi s činohernou komediálnou rozprávkou „Zabudnutý čert“. Celý dej bol humorne ladený, poprepletaný piesňami a tancami. Krásne pestrofarebné kulisy lákali oko diváka. Prijímatelia soc. služieb sa schuti zasmiali, odnášali si so sebou bohatý kultúrny zážitok. Akcie sa zúčastnili aj prijímatelia so. Služieb zo Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím – DSS vo Vranove n/T a naše deti z Krízového strediska vo Vranove n/T. posedením pri malom občerstvení sa utužovali vzájomné priateľské vzťahy.

Šírava 2014

V dňoch od 25.08. do 28.08.2014 sme vymenili izby DSS za priestory rekreačného strediska hotelu Energetik na Zemplínskej Šírave. Aj keď nám počasie veľmi neprialo, nové prostredie a ľudia ktorých sme stretli a s ktorými sme trávili voľné chvíle nás natoľko obohatili, že už teraz sa tešíme na ďalšie podobné akcie. V rámci pobytu sme navštívili blízke strediská Kamenec a Klokočov, kde sme si vychutnali atmosféru letných dní.