Aprílové akcie

Návšteva knižnice v MsDK

Dňa 30.4.2014 sme navštívili knižnicu v MsDK vo Vranove n/T. Teta v knižnici pre nás mala pripravenú rozprávočku o malom nosorožcovi, ktorý hľadal Afriku. Rozprávku sme zdramatizovali a v závere deti dostali rozstrihané zvieratká, ktoré skladali a lepili. Boli to zvieratká, ktoré boli spomenuté v rozprávke.  Z knižnice sme sa vybrali na krátku prechádzku do mesta.

Stavanie „mája"

 Posledný aprílový deň sme stavali mája pre dievčence v našom zariadení podľa tradície našich otcov. Najprv sme boli pre malú briezku na blízkom pasienku. Dievčatá ozdobili briezku a potom sme ju pripevnili k vstupnej bránke do nášho zariadenia. Všetci mali dobrý pocit a náramne sa tešili z krásne vyzdobeného „mája“.

Veľkonočné trhy PO

 Dňa 10. apríla sme sa zúčastnili už tradičných veľkonočných trhov, ktoré pravidelne organizuje DSS na Volgogradskej ulici v Prešove. Pestrofarebnosť jarných kvetov a umelecké diela rôznorodých kraslíc rozžiarili oči všetkých návštevníkov, ktorí sa v hojnom počte zúčastnili výstavno-predajných trhov. Mnohí si tam našli darček na blížiace sa veľkonočné sviatky, iní sa inšpirovali alebo vymenili si skúsenosti. Krátky kultúrny program a slová pani riaditeľky umocnili atmosféru jarnej prírody a dobrej pohody. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.