Január 2013

Návšteva knižnice vo Vranove n. T.

Dňa 22. 01. 2013 sme navštívili detskú knižnicu vo Vranove n. T. v MsDK. Deti mali možnosť vyberať si knihy z políc, podľa vlastného výberu a voľne sa pohybovať v knižnici. Teta pre nás mala pripravenú rozprávku „Tuláčik a Klára“, ktorú nám krásne prečítala. Rozprávka sa deťom veľmi páčila. Na záver nám pustili krátku rozprávku „O krtkovi“. Niektoré knihy, ktoré deti zaujali, sme si vypožičali aj do zariadenia. Po tejto peknej akcii sme šli na koláčiky do blízkej cukrárne.

Návšteva nákupného centra

23. 01. 2013 sme nakupovali v obchodných reťazcoch dekoračný materiál na jarné aranžérske práce. Najväčší záujem a radosť detí bola z výberu peňazí z bankomatu, pri ktorom deti ochotne asistovali.

Výstava krojov Zemplína

Tento mesiac sme boli na výstave krojov, ktorá sa konala v priestoroch MsDK. Vystavené boli kroje a dekorácie z oblasti Gemera a Zemplína. Deťom sa výstava páčila, porozprávali sme sa o jednotlivých častiach vystavovaného oblečenia poprípade prečítali agendu k danným krojom.

Posviacka auta

V tomto mesiaci nám priviezli nové auto s plošinou, po ktorom sme veľmi túžili, pretože nám skvalitní a hlavne vylepší cestovanie imobilných klientov. Skôr, ako ho začneme využívať, dali sme ho posvätiť. Zhromaždili sme sa na dvore pri aute, ktoré nám posvätil kňaz v radosti a viere, že naozaj obdarení požehnaním, jazda a cestovanie autom bude bezpečná. Po posviacke mali deti krátku okružnú jazdu.