Februárové aktivity

KARNEVAL

Už 7. februára sme v našom zariadení zorganizovali karneval. Kostýmy, interiér aj občerstvenie sme si pripravili vopred. Deti sa premenili na rôzne rozprávkové bytosti, ktoré sa hneď na začiatku karnevalu predstavili všetkým prítomným. Masky hýrili rôznymi farbami a boli veľmi krásne. Mali sme aj hostí: prišli kamaráti z  RHS v Hanušovciach, aj z KS vo Vranove nad Topľou. Celé dopoludnie sa nieslo v diskotékovom rytme a počas prestávok sme sa občerstvili vlastnoručne vyrobenými dobrotami

VÝSTAVA KNÍH

V piatok 08. 02. 2013 sme s deťmi navštívili MsDK vo Vranove n. T, kde sa konala výstava kníh pre deti. Výstava sa nám veľmi páčila, po výstave sme navštívili knižnicu, kde nám teta prečítala krásnu rozprávku. Deti zaujato sledovali a neskrývali nadšenie. Potom sme sa šli prejsť do mesta. Navštívili sme blízku cukráreň, kde deti za odmenu dostali zákusok. Naspäť do zariadenia nás odviezol ujo šofér.

VALENTÍNSKA, FAŠIANGOVÁ DISKOTÉKA

Valentínske zvyky sa u nás už tiež pomaly udomácnili, preto z príležitosti tohto sviatku, ale hlavne z dôvodu ukončenia fašiangov, sme si pripravili diskotéku a pripomenuli si fašiangové tradície spojené s veľkou zábavou. Všetci sa zapojili do prípravy občerstvenia, výzdoby miestnosti... Zábava bola výborná a každý si tam prišiel na svoje.

ĽUDOVÉ REMESLÁ

V polovici februára sme na SOŠD vo Vranove navštívili prezentáciu rôznych ľudových remesiel. Svoje umenie a zručnosť nám predviedli tkáči, kováči, rezbári, keramikári, pekári a iné tradičné ľudové remeslá. Svoju šikovnosť nám ukázali aj mladí talentovaní technici z odboru informačnej techniky, ktorí programovali moderné počítače a pomocou nich vytvárali už hotové výrobky (vyrezávali laserom) a tým urýchlili prácu starých remeselníkov. Niektoré činnosti si naši klienti aj prakticky vyskúšali.