Decembrové akcie

Pesničkový Mikuláš

Dňa 5. 12. 2013 sme sa zúčastnili vystúpenia „Pesničkový Mikuláš“ v MsDK vo Vranove n. T. Na začiatku predstavenia Mikuláš vyzval niektoré detičky, aby mu zaspievali alebo zarecitovali, porozprávali ako pomáhajú doma rodičom, začo ich odmenil sladkosťou. Dej príbehu bol veľmi zaujímavý a poučný. Z rozprávky mali deti veľkú radosť a tešili sa na blížiace sa Vianoce.

Vianočná besiedka

Už tradične v predvianočnom období sa prijímatelia soc. služieb v našom zariadení, rodičia a zamestnanci stretávajú pri stromčeku s programom na „Vianočnej besiedke“. Tohto roku bola besiedka obohatená o pesničkový program študentiek SZŠ v Košiciach, scénky a pesničky o zvieratkách sú deťom veľmi známe, preto nemali problém sa do programu zapojiť. Na záver, ako už býva zvykom boli všetky deti obdarené balíčkami od Mikuláša a nechýbali ani vinšovačky a básničky, ktorými sa deti poďakovali.

Vianočné trhy

Vo štvrtok 9. decembra 2013 sme boli spolu s prijímateľmi soc. služieb v Prešove. Zúčastnili sme sa „Vianočných trhov“, ktoré sa konali v budove PSK. Na každom poschodí, jednotlivé sociálne zariadenia PSK prezentovali a ponúkali na predaj výrobky, ktoré vyrábajú spolu so svojimi prijímateľmi soc. služieb. Na záver sme sa boli prejsť po pešej zóne, kde to už žilo vianočnou atmosférou.

Deň ľudových remesiel

Dňa 19. 12. 2013 sme navštívili SOŠD vo Vranove, kde boli prezentované tradičné ľudové remeslá. Svoje umenie a zručnosť nám predviedli tkáči, kováči, rezbári, keramikári, pekári a iní. Pred budovou školy vyrezával rezbár anjela v životnej veľkosti. Svoju šikovnosť nám ukázali aj mladí študenti tejto školy. O kultúrny program sa postarali ľudovými tancami. Niektoré činnosti si naši klienti aj prakticky vyskúšali

Oslava 30. narodenín Katky

Keď sa narodí dieťa, všetci sa tešia novému stvoreniu a každý rok si to pripomínajú malou či väčšou oslavou. Katka do zariadenia prišla ako osemročná a 20. decembra sme jej pripravili oslavu k jej „tridsiatke“. Tešila sa výzdobe, balónom, torte s ohňostrojom, ale vždy má najradšej spoločnosť ľudí, ktorí jej rozumejú a majú ju radi. Dúfame, že tu ich zopár našla. K narodeninám sme jej zo srdca popriali veľa zdravia, lásky. Nakoniec Katka nakrájala tortu a všetci sme si pochutnali.