Akcie v mesiaci jún

Medzinárodný deň detí

 Po víkende sme deťom pripravili malú oslavu z príležitosti MDD spojenú s opekačkou na terase a diskotékou. Zaspievali sme obľúbené pesničky za doprovodu gitary. Deti zahrali rôzne loptové hry, všetko sa realizovalo na terase, keďže vonku pršalo, ale nikomu to nevadilo a deti mali veľkú radosť a svoj sviatok si užili.

Návšteva Baziliky Narodenia Panny Márie vo Vranove nad Topľou

Dňa 18. 6. 2013 sme navštívili Baziliku Narodenia Panny Márie v našom meste. Deti sa tešili už od rána na túto návštevu. Privítal nás Otec Rastislav, ktorý pôsobí ako kňaz vo farnosti Sever. Atmosféra nášho najstaršieho kostola v meste na nás hlboko zapôsobila. Otec Rastislav nás v krátkosti oboznámil s históriou ako aj s jednotlivými výzdobami, ktoré Baziliku krášlia. Deti zaujali jednotlivé oltáre, maľby na stenách, rôzne sakrálne predmety. Na konci našej návštevy sme zapálili sviečky za každého z nás. Návštevu mesta sme si potom spestrili krátkou prechádzkou po pešej zóne, deti sa osviežili zmrzlinou, ktorá im veľmi chutila.

Hrnčiarsky kruh

V mesiaci jún sme navštívili krízové stredisko, kde deti pracovali na hrnčiarskom kruhu. Ako sa pracuje s hlinou im ukázala teta keramikárka. Deti rozpracovali hlinu rukami, vaľkali. vykrajovali pomocou formičiek a samozrejme tvarovali ju aj na hrnčiarskom kruhu. Hotové Práca s hlinou sa im veľmi páčila, pri odchode sa už vopred tešili na ďalšiu návštevu.

Zoo

26. júna sme sa spolu s deťmi a rodičmi vybrali autobusom na výlet do ZOO v Košiciach. Bolo zamračené ale ani to nás neodradilo prežiť krásny deň. Každý si pozrel to, čo ho najviac zaujímalo. Navštívili sme aj novootvorený DINOPARK, kde sme si mohli pozrieť aj film o dinosauroch v 3D formáte. Deti boli nadšené a výlet sa im veľmi páčil.