Akcie v mesiaci apríl

Návšteva v Kaufland-e

V jeden pekný slnečný deň, bolo to 16. 4. 2013 sme sa viacerí vybrali na dlhšiu prechádzku smerom do mesta. Zastavili sme sa v obchodnom dome Kaufland, kde sme si prakticky vyskúšali výber hotovosti z bankomatu, precvičili orientáciu vo veľkom priestore, spravili sme jednoduchý nákup. Po nákupoch sme sa vybrali do neďalekej reštaurácie, kde sme sa príjemne občerstvili a oddýchli. Cestou späť sme postretali známych priateľov a kamarátov, ktorých sme pozdravili a prehodili zopár slov. Prechádzka bola pre nás príjemným spestrením bežného dňa v DSS-ke.

Knižnica MsDK

Dňa 22. 4. 2013 sme boli pozvaní na besedu do knižnice v MsDK vo Vranove n. T. Teta v knižnici mala pripravenú rozprávku „O Katuške a chrobákoch“, ktorá nás veľmi zaujala a páčila sa nám. Po rozprávke sme mali krátku besedu o tom čo sme si zapamätali. Na konci programu sme si vyfarbovali omaľovánky. Z knižnice sme sa vybrali na krátku prechádzku do mesta.

Prechádzka po meste

Dňa 25. 4. 2013 sme mali naplánovanú vychádzku do mesta, počasie nám prialo a tak sme sa prešli po pešej zóne nášho mesta. Navštívili sme aj novootvorenú predajňu COOP JEDNOTA, kde sa nám veľmi páčilo a urobili sme malý nákup, ktorým sme sa občerstvili.

Hrnčiarsky kruh KS

Rozvíjanie jemnej motoriky sme si opäť precvičili na hrnčiarskom kruhu v Krízovom stredisku v Čemernom dňa 30. apríla 2013. Najprv sme si vymiesili kus hliny, s ktorou sme začali pracovať. Centrovanie hliny na hrnčiarskom kruhu nám robilo trošku problém, ale my sa časom vycvičíme.

Stavanie mája

V posledný aprílový deň, poobede sme vybehli do blízkeho lesíka, kde sme vyrúbali mladú briezku, doniesli ju do DSS-ky, dievčatá ju pri speve ľudových piesní krásne ozdobili a spoločne sme briezku osadili na vstupnú bránku nášho plota.